Aksiyon Oyunları © 2024. Tüm hakları saklıdır.

Aksiyon oyunları

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Oyun İncelemeleri
  4. »
  5. Toy Tactics İncelemesi: Eğlenceli Bir RTS Deneyimi

Toy Tactics İncelemesi: Eğlenceli Bir RTS Deneyimi

Aksiyon Oyunları Aksiyon Oyunları - - 7 dk okuma süresi
8 0

Toy Tactics İncelemesi

Atarita’nın sizin için incelediği bu oyun, editörlerimiz tarafından her biri saatler süren bir çalışma ile ele alınıyor. Oyunların tüm detaylarını objektif bir şekilde incelemek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. İnceleme politikamız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen göz atın.

Toy Tactics inceleme kopyası, Jesus Fabre Games tarafından Atarita’ya gönderilmiştir.

Formasyonlar çizip, küçük oyuncaklarınızın düşmanın benzer oyuncaklarını yok etmesi üzerine kurulu bir gerçek zamanlı strateji oyunu ilginizi çeker miydi? Yakın zamanda Toy Tactics adında bir oyuna daldım. Yayıncı şirketin gönderdiği e-posta ile dikkatimi çeken oyun, hemen ilgimi çekti ve bir kod talep ettim. Sağ olsunlar, bu isteğimi yerine getirdiler. Strateji türünün tutkulu bir hayranı olarak, fizik tabanlı oyunların iki ucu olduğunu biliyorum; ya son derece eğlenceli olurlar ya da büyük hayal kırıklığı yaratırlar. Toy Tactics, benim için bu türdeki oyunların en iyilerinden biri oldu. Ancak, her oyunun bir eksikliği olabileceğini unutmamak gerek.

Güldürürken Düşündüren Mizah

Güldürürken Düşündüren Mizah

Her oyunda öğreticiler veya hikaye anlatıcıları bulunur. Toy Tactics’te ise bu iki unsur bir araya geliyor. Sun Tzu, o meşhur Çinli komutan ve filozof, bu oyunda bizim hem öğreticimiz hem de hikaye anlatıcımız olarak karşımıza çıkıyor. Savaş Sanatı, savaş ve sanat, her ikisi de oyunda yer almakta. Kötü oynayıp başarısız olursanız, Sun Tzu sizi hafif bir dille eleştirebiliyor. Bence bu, oldukça adil bir durum.

Oyunda kendi formasyonlarınızı farenizle çizebiliyorsunuz. En önemli ve eşsiz satış noktası da bu. Toy Tactics’te askerlerinizin dizilim formasyonlarını elle çizebiliyorsunuz. Hatta oyunun fragmanlarından birinde, Winnie The Pooh şeklinde bir formasyon çizildiğine tanık olabilirsiniz. Çizdiğiniz bu dizilimler, askerleriniz tarafından takip edilerek yerleşiyor. Çizdiğiniz çizgiyi etrafta taşıyarak ve döndürerek, askerlerinizin yerlerini değiştirme şansına da sahipsiniz. Toy Tactics, hem basit hem derin, hem de son derece eğlenceli bir oynanış mekanizmasına sahip. Çünkü bu basit detay, çok verimli yollarla kullanılabilir.

Sefer Modunun Sınavı: Çeşitlilik ve Zorluk

Toy Tactics’te minyatür figürlerden esinlenerek tasarlanmış oyuncak askeri birimleri yönetiyorsunuz ve bunların çeşitleri oldukça fazla. Her ordunun birer sefer modu var ve burada savaş temalı sevimli bir hikaye ile ilerleyerek, bölüm bölüm yeni zorluklarla karşılaşabiliyorsunuz. Toplamda 20 saatten fazla süren bir senaryo modu mevcut ve bu modun zorluğu, zaman zaman stratejik zekanızı test edebilecek kadar ustaca tasarlanmış. Ancak bazı bölümlerde, geçebileceğiniz bir sınav gibi hissettiren zorluklar, oyuncunun motivasyonunu düşürebiliyor. Burada geliştiriciye önerim, sefer modundaki bölümlerin zorluk geçişlerini daha akıcı hale getirmeleri yönünde. Özellikle boss savaşları; zorlayıcı olmalılar, ancak oyuncunun keyif aldığı bir oyundan uzaklaşmasına neden olmamalıdır.

Fizik Tabanlı Oynanış ve Eğlenceli Etkileşimler

Fizik Tabanlı Oynanış ve Eğlenceli Etkileşimler

Toy Tactics’te askerleriniz ve çevre tamamen fizik tabanlı bir sistem üzerine inşa edilmiş. Düşman askerleri öldürüldüğünde yerde yuvarlanıyor, çeşitli yetenekler kullandığınızda etrafta uçuşuyorlar; oyun, bu fizik etkileşimlerini kullanmaya teşvik ediyor. Askerlerinizin dışında, savaşlarda kullanabileceğiniz yetenekler de bulunuyor. Oynanış sırasında elde ettiğiniz puanlarla bu yeteneklerin kilidini açabiliyorsunuz. Bu yeteneklerle Truva Atı inşa ederek düşmanları yanıltabilir veya gökten düşen patlayıcı bir mızrak ile düşmanlarınıza zarar verebilirsiniz. Bu yetenekler, çeşitli göndermeler ve mizahi isimler içeriyor. Örneğin, Truva Atı şeklinde tasarlanan özelliğin ismi “Greek Gift” (Yunan Hediyesi) olarak geçiyor. Yetenek etkinleştirerek savaşlarda bunları aktif bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Stilize Grafiklerin Büyüsü

Stilize Grafiklerin Büyüsü

Bağımsız oyunlar arasında sıkça gördüğümüz düşük poligonlu, stilize sanat tasarımı Toy Tactics’te de yer alıyor. Bu, fizik etkileşimlerinin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor ve aynı zamanda oyunu düşük sistem gereksinimi isteyen oyunlar arasında konumlandırıyor. Basit ve eğlenceli yapısını burada da koruyan Toy Tactics, akıcı bir deneyim sunarak keyifli bir oynanış sağlıyor.

Senaryo Modunun Ötesi

Toy Tactics sadece senaryo modundan ibaret değil. İçerisinde fizik etkileşimleriyle daha fazla oynayabileceğiniz sandbox ve gerçek oyuncularla mücadele edebileceğiniz PvP modları da var. Yani 20 saatlik senaryoyu tamamladıktan sonra bile, hâlâ oynamaya devam edebilmeniz için içerikler sunuyor. Ben çevrimiçi oyunlarla pek iç içe olmadığım için, bu özelliği deneme fırsatım olmadı. Ancak bu modun eğlenceli olacağından eminim.

Sonuç Olarak

Sonuç Olarak

Eğlence odaklı, basit ama stratejik derinliği yerinde, tatlı bir RTS oyunu olan Toy Tactics’i çok beğendim. Böyle yenilikçi fikirlerin hastası bir oyuncu olarak, oyunun sunduğu özelliklerin gerçekten dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. Toy Tactics, birçok noktada Totally Accurate Battlegrounds’u anımsatıyor ve ben onu da çok sevmiştim. Eğer tek elinizle oynayabildiğiniz oyunlarla aranız iyiyse, size Toy Tactics’i gönül rahatlığıyla öneririm. Bu incelemede paylaşacaklarım bu kadar, bir başka içerikte buluşmak dileğiyle, sevgi ve oyun ile kalın.

  • İlginizi Çekebilir: Fabledom İncelememiz

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir